Formulari d'accés

Tai-txi

El tai-txi és una art marcial que reuneix una vasta varietat de tècniques i disciplines de gran antiguitat i tradició en la cultura xinesa. Va sorgir en el segle XIII de la mà del mestre Zhang Sanfeng, que va unir coneixements taoistes mil·lenaris sobre energia vital amb els coneixements sobre la fisiologia del cos humà.

Així va entrar en un coneixement dels meridians pels que circula l'energia vital, va desenvolupar la teoria dels oposats (Yin i Yang) i el seu equilibri, va adaptar la teoria i la simbologia dels cinc elements i el principi del moviment continu de l'univers en cercles i espirals. El tai-txi considera l'ésser humà un microcosmos dinàmic unit al macrocosmos, a l'univers, en la seva totalitat. tai-txi

Aquesta disciplina no planteja exigències o limitacions especials: segons els seus mentors, qualsevol persona que vulgui millorar la seva salut física i emocional i assolir l'equilibri de cos i ment obtindrà beneficis notables. La seva pràctica podria millorar les malalties circulatòries, respiratòries, digestives, nervioses i reumàtiques. Ajuda a adquirir hàbits de vida saludables, a controlar l'estrès i el sedentarisme i pot ser un complement d'altres tractaments per vèncer hàbits tòxics com l'alcoholisme i el tabaquisme.

Avantatges del tai-txi

Reconegut com a disciplina oriental que reporta el auto control del cos, aprendre a respirar i aprofundir en el coneixement de les energies que ens irradien interioment.

El Tai txi és un art marcial xinès "intern". Procura als practicants molts beneficis, entre els quals es troben la millora de la salut i la longevitat. El Tai txi comprèn una sèrie de moviments lents que ajuden a conèixer el propi equilibri físic i mental, és per això que pot millorar la força i la concentració i reduir l'estrés, entre d'altres avantatges.

Des d'una perspectiva marcial, el tai-txi és un sistema de defensa personal que proporciona seguretat a l'usuari, que aconsegueix conèixer la seva pròpia força i la dels altres. Segons asseguren els mestres d'aquesta disciplina marcial, la pràctica continuada del tai-txi permet (ja en un estadi posterior, d'iniciat) la transformació de l'energia vital (el Qi) a Shen o energia espiritual.

Aquesta transformació és la base de l'alquímia taoista; aconseguir equilibrar les energies Yin i Yang que conformen i regeixen el cos i l'univers. La pràctica de la meditació, això sí que és indubtable, aporta normalment relaxació i concentració.

Avui és més fàcil apropar-se a aquests coneixements, ja que moltes tècniques que abans es mantenien en secret i només s'ensenyaven als practicants més avançats o als deixebles més selectes es transmeten ara obertament a fi de beneficiar totes les persones.

Traduir

Catalan English French Spanish

Entitats col.laboradores

 icd gran

esport3

 logo europolis

logoajuntament4