Formulari d'accés

Gimnàstica

Orientat a persones que volen aprofitar el seu temps de lleure fent esport i a les que tenen interessos més socials (pertinença a ungrup). Els objectius de salut (manteniment i millora de la condició física)combinen en harmonia amb els socials en activitats físiques que tenen un important component lúdic.

En aquest cas, el nostre mitjà de comunicació és el cos, que crea els estímuls necessaris per a la participació.

Exercicis

Els primers exercicis tenen com a objectiu prendre consciència de la respiració, inspirant i expirant segons el moviment dels braços. Aquí parlem de la importància de les respiracions profundes, d’omplir-
nos d’oxigen, d’engrandir la capacitat del tòrax, etc. 

Seguidament, parlem de la importància d’enfortir la musculatura, ja que això ens protegeix els ossos i evita possibles fractures. gimnasticaTreballem per enfortir la musculatura de les extremitats, del tòrax i de l’abdomen.

Tindrem cura, de tant en tant i sobretot a l’hivern,d’escalfar els músculs i les articulacions abans dels exercicis amb massatges, pessigades i fregades de mans. De mica en mica la música va agafant un ritme més marcat.

El cos es va escalfant i els moviments es tornen més planers.Parlem de la importància de lubrificar les articulacions i les treballem amb moviments de rotació.

Intercalem entre els exercicis el recordatori que, atès que tots som diferents, també el nostre cos és diferent i cada persona ha de treballar a la seva manera i segons les seves possibilitats.

No oblidar

Treballar amb calma, serenitat, transmetre calor, afecte, sentir que realment és necessari fer exercici físic i moure totes les parts del cos, independentment de l’edat.
Avui dia els metges aconsellen a les persones, de qualsevol edat, que es mantinguin actives i facin algun tipus d’esport o gimnàstica. Els objectius terapèutics aconseguits en aquesta activitat són
múltiples, encara que diferents. Cada alumna rebrà els beneficis que la seva salut física o mental i el seu estat d’ànim li permetin. Alguns d’aquests objectius en el camp de la salut física són: millorar
la respiració, la circulació sanguínia, enfortir la musculatura, ajudar el bon funcionament de l’aparell digestiu i neurovegetatiu, conèixer el propi cos, les seves limitacions, aprendre a cuidar-lo i,per tant, a estimar-lo.

Traduir

Catalan English French Spanish

Entitats col.laboradores

 icd gran

esport3

 logo europolis

logoajuntament4