Formulari d'accés

Moviment regenerador

Moviment regenerador és la traducció de Katsugen Un-do, pràctica japonesa que va ser fundada per Haruchika Noguchi i continuada entre altres per Itsuo Tsuda-escriptor filòsof i professor d'aikido  i la seva esposa que, cap el 1970, la van difondre per Europa.

Destinat tant a professionals com a principiants, el Katsugen Undo és totalment diferent a un exercici físic en el sentit usual de la paraula, No és tracta de executar un acte voluntari, sinò de deixar que el sistema involuntari del cos humà, anomenat “sistema motor extrapiramidal” s’expressi liurement a través dels moviments espontàniis del cos.

El Katsugen Un-do o Moviment regenerador és un moviment corporal que surt d'una manera espontànea i natural. La pràctica consisteix en la profundització de la respiració, la relaxació i flexibilització de la columna vertebral activant el sistema motor extrapiramidal. El moviment que surgeix és regenerador, normalitza el cos i la ment. També és meditatiu ja que afavoreix el buit mental.

Les fases que es realitzen són : 1)Distensió.  2)Reactivació.  3) Descàrrega.

katsugenundo

“ Quan a les dones se lis planteja una activitat de Moviment Regenerador que tingui en compte les seves expectatives i necessitats, la pràctica adquireix un component de vivència corporal molt important. Els seus cossos tenen una millor resposta a les circumstàncies que estan vivint.”
 
Què entendrem i experimentarem a través del moviment:
 

 • Que el desig de viure actua a través del moviment. El moviment és l’equilibri entre la tensió i la distensió. L’amplitud entre una vigorosa tensió i una profunda relaxació és el fonament de la vida.
 • Que és fonamental sentir que la vida actua poderosament dins el nostre cos, i aquesta és una altre font de coneixement que fa falta vivenciar i desenvolupar.
 • Que el ser humà és un conjunt indivisible de ment i cos, de psiquisme i organisme i que el moviment espontani expressa la màxima organització d'aquest conjunt.
 •  Que quan la respiració sorgeix del ventre inferior i el pit s'obre amb naturalitat la ment és tranquil-litza i els sentiments s'afluixen.
 • Que quan ens deixem portar pel ritme de la música i la seva vibració, el moviment espontani que ens sorgeix ens regenera totes les nostres cèl.lules.
 •  Que quan posem atenció a les nostres mans sobre nosaltres mateixes o una altre persona ens podem comunicar d'una forma autèntica.

Qué aconseguim a través de la pràctica del moviment regenerador?

 •  Bellugar la tensió acumulada en les diferents parts del cos per aconseguir l’equilibri.
 • Observar i ser conscients dels canvis que genera el moviment i els seus beneficis en la nostra salut
 • Millorar la capacitat de relaxació natural.
 • Aconseguir més flexibilitat a la columna vertebral, la pelvis i el cap
 • Millorar la funció respiratòria.

Traduir

Catalan English French Spanish

Entitats col.laboradores

 icd gran

esport3

 logo europolis

logoajuntament4