Formulari d'accés

Sevillanes

La sevillana és un ball tradicional i característic d'Andalusia, nascut a la ciutat de Sevilla.

Alguns dels artistes més destacats d'aquest gènere han estat Los Marismeños, Cantores de Híspalis, Ecos del Rocío i Los Requiebros, entre altres.sevillanes

Les sevillanes són un cant i ball típic de Sevilla, que es canten i ballen en les distintes fires que es celebren per tot Andalusia, especialmente en la Fira d’Abril de Sevilla o en la romeria de El Rocío i a totes les de l’Andalussia Occidental. El seu origen es trobaría en els anys previs a l’época dels Reis Catòlics, en unes composicions conegudes com “seguidillas castellanas”, amb el temps van evolucionar i es tornaren “flamenques” afegint-s’hi el ball en el segle XVIII fins arribar als cants i balls coneguts actualment.

En l’actualitat és el ball regional més ballat a Espanya i estranger, ja que hi ha nombrosos professionals i academies repartides per tot el món per ensenyar a ballar sevillanes, rumbes, flamenc, etc.

 

El ball

La música té tres temps i és rítmica i alegre. El ball està dividit en 4 parts ben diferenciades, que representen diferents fases del galanteig de l'home a la dona i acaben amb un "desplante" de la parella.

Una sevillana s'estructura sempre en aquestes quatre parts; cada una d'aquestes parts va sempre acompanyada de la mateixa tornada. Té un compàs 3/4. El ball de sevillanes té un nombre repetit de passos, entre els quals trobem: les pasadas, els paseíllos, quatre careos a l'última sevillana, etc.

Al final de l’última copla es fa coincidir la música i el ball fent que els que ballen executin el bonic i a vegades romàntic i provocatiu “desplante”.

Traduir

Catalan English French Spanish

Entitats col.laboradores

 icd gran

esport3

 logo europolis

logoajuntament4